Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Λεμφώματος 2019
Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Λεμφώματος 2019

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Λεμφώματος 2019

Συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας Ασθενών με Χρονιά Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία καθώς γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Λεμφώματος στις 15 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο του Συνασπισμού λεμφώματος, ενώνουμε κάθε χρόνο για τους ασθενείς, τους φροντιστές, τους επαγγελματίες υγείας και άλλους που επηρεάζονται από λέμφωμα σε 52 χώρες σε όλο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση των λεμφικών καρκίνων του συστήματος.

Η έρευνα του Συνασπισμού Λεμφώματος έδειξε ότι η εμπιστοσύνη, η οποία απορρέει από την πληροφόρηση και την υποστήριξη, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις θετικές εμπειρίες της υγειονομικής περίθαλψης και στα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Έτσι, για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης, το 2019 εστιάζουμε στις πληροφορίες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με το λέμφωμα:

  • Το λέμφωμα είναι ο καρκίνος των λεμφοκυττάρων (λευκά αιμοσφαίρια).
  • Πάνω από 580.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με λέμφωμα κάθε χρόνο παγκοσμίως.
  • Δεν υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις για λεμφώματα.
  • Τα συμπτώματα του λεμφώματος μπορούν να αγνοηθούν επειδή μπορεί να είναι παρόμοια με λιγότερο σοβαρές ασθένειες, όπως η γρίπη.
  • Υπάρχουν περισσότεροι από 80 υπότυποι λεμφώματος.
  • Η κόπωση είναι το συνηθέστερο σύμπτωμα του λεμφώματος, ανεξάρτητα από τον υπότυπο.
  • 2 στους 3 ανθρώπους με λέμφωμα βιώνουν την σωματική κόπωση.
  • Το πιο κοινό σύμπτωμα του λεμφώματος είναι η ανώδυνη διόγκωση των λεμφαδένων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λέμφωμα  δείτε το ενημερωτικό έντυπο

 

Για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Λεμφώματος 2019, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καλούνται να κάνουν κάτι μικρό για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του δέντρου εμπιστοσύνης.
Τα μικρά πράγματα οικοδομούν την εμπιστοσύνη

Οι ασθενείς, οι φροντιστές, οι επαγγελματίες υγείας και τα άτομα που ενδιαφέρονται για το λέμφωμα καλούνται να μοιραστούν μία πληροφορία σχετικά με το λέμφωμα στο Twitter, το Instagram και το Facebook χρησιμοποιώντας το #WLAD2019. Για το Facebook, επισκεφτείτε τη σελίδα του Συνασπισμού Λεμφώματος @lymphomacoalition και δημοσιεύστε την πληροφορία σας απευθείας εκεί.

Με κάθε πληροφορία που μοιράζεται ένα φύλλο προστίθεται στο δέντρο εμπιστοσύνης, οικοδομώντας δύναμη και υποστήριξη για τους ανθρώπους που ζουν με λεμφώματα.

Επιπλέον στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ευαισθητοποίησης λεμφώματος στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 17:00 ως τις 21:00 θα βρισκόμαστε στον Λευκό Πύργο για να ενημερώνουμε το κοινό σχετικά με την Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία και τις δράσεις του συλλόγου μας. Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *