cll-horizons-2018
Νέα

2ο Διεθνές Συνέδριο συλλόγων ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

Στις 31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Πράγα (Τσέχικη Δημοκρατία) το 2ο Διεθνές Συνέδριο συλλόγων ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία ‘CLL Horizons 2018’.

Η Ελληνική ομάδα ασθενών με ΧΛΛ ‘ΕΟΑ-ΧΛΛ’ είχε την τιμή να συμμετάσχει στο συνέδριο μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.

Καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα από αξιόλογους ομιλητές διαφόρων εθνικοτήτων. Ηταν μία μοναδική εμπειρία με πολύ θετικές εντυπώσεις που θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη για τον σύλλογό μας.

Η δεύτερη διεθνής διάσκεψη ΧΛΛ για τους εκπροσώπους των συλλόγων που συνδέονται με τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία (ΧΛΛ)) οργανώθηκε από το  CLL Patient Advocates  στην Πράγα από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτέμβριου 2018. 

Το συνέδριο CLL Horizons ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους εκπροσώπους των ασθενών με ΧΛΛ να παρακολουθήσουν επαγγελματικές διαλέξεις από κορυφαίους ιατρούς, να ενημερωθούν για την ίδια την ασθένεια, τους τρόπους θεραπείας και νέα ευρήματα σχετικά με ερευνητικές εργασίες για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Επίσης, ανταλλάξαμε εμπειρίες με παρόμοιους συλλόγους ασθενών σχετικά με την ασθένεια, τη δραστηριότητα των συλλόγων, την εκπαίδευση και την πρόσβαση στα φάρμακα γενικότερα. Η εξοικείωση και οι συνεντεύξεις με συλλόγους, που έχουν τον ίδιο στόχο στο έργο τους, αποτελούν θετική ανταπόκριση στην αμοιβαία επικοινωνία και ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τόσο οι σύλλογοι ασθενών όσο και οι πάσχοντες.

Μάθετε περισσότερα για τα CLL Horizons στα Αγγλικά στον παρακάτω σύνδεσμο: CLL Advocates Network

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *