Ημερίδα της «Ελληνικής Ομάδας Ασθενών με ΧΛΛ»
Δραστηριότητες

Ημερίδα της «Ελληνικής Ομάδας Ασθενών με ΧΛΛ» για την Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on email

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, ο Σύλλογος “Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία”, πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 από τις 09:00 έως τις 14:00 την ενημερωτική ημερίδα για την ΧΛΛ με θέμα «Γενικές γνώσεις, εξετάσεις και θεραπείες». Η εκδήλωση έλαβε τόπο στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Σημαντικοί επιστήμονες από το χώρο της ιατρικής, ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους  σχετικά με την Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία,  τις νέες θεραπείες σχετικά με τη νόσο, τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται με την ανάπτυξη της γνώσης και της φαρμακολογίας. Επίσης έγινε αναφορά για το πρόγραμμα αλληλοϋποστήριξης ασθενών με ΧΛΛ «ΑΡΙΑΔΝΗ», όπως και για το πρόγραμμα παρακολούθησης ασθενών MyPal που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία προς όφελος των ασθενών, προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες και εξελισσόμενες ανάγκες τους, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνει υπόψη τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ασθενών και των φροντιστών διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, καθώς και τις διαφορές στην ψηφιακή και την υγειονομική παιδεία .

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις του κοινού προς τους επιστήμονες και συζήτηση γύρω από τα θέματα που παρουσιαστήκαν.

Τις επόμενες ημέρες θα ανέβουν όλες οι παρουσιάσεις των ομιλητών στο κανάλι του συλλόγου μας στο YouTube.

Η «Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία ευχαριστεί τους κάτωθι επιστήμονες Υγείας  για τη συμμετοχή τους: Κωνσταντίνος Σταματόπουλος, Νίκη Σταυρογιάννη, Eυδοκία Mανδαλά, Αναστασία Μπαντή, Μαρία Παπαϊωάννου, Αλίκη Ξωχέλλη, Χριστίνα Καραμανίδου.

Επίσης ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τους ανθρώπους του, για τη σημαντική υποστήριξη και διάθεση της αίθουσας.

Περισσότερα άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *