Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο και φροντιστών
Νέα

Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο και φροντιστών

Το Ψυχολογικό Κέντρο «Στήριξις» είναι μία αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία που συνεργάζεται με το Παράρτημα Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς με σκοπό την προώθηση της κατάρτισης και εξειδίκευσης ψυχολόγων και ψυχιάτρων στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Στα πλαίσια των δράσεων του παρέχεται ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, χαμηλού οικονομικού κόστους, προωθώντας τις σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις που βασίζονται στη Γνωστική Συμπεριφορική θεραπεία

Η ομαδική θεραπεία παρέχεται στα πλαίσια της εξειδίκευσης  και της πρακτικής άσκησης ψυχολόγων – ψυχοθεραπευτών στην ομαδική γνωστική συμπεριφορική θεραπεία.

Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο

Οι ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο στόχο έχουν να βοηθήσουν τους ασθενείς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ασθένειας στη ζωή τους, όπως το άγχος και τη συναισθηματική επιβάρυνση. Έχει επιβεβαιωθεί ερευνητικά ότι η ομαδική ψυχολογική παρέμβαση αποτελεί ένα ευεργετικό που  πλαίσιο, που βοηθά τους ασθενείς με καρκίνο να ενισχύσουν το αίσθημα αυτεπάρκειας και ασφάλειας, ώστε να αντιμετωπίσουν τις στρεσογόνες καταστάσεις που συναντούν στην ζωή τους.

Η ομάδα αποτελείται από 7-10 άτομα και προβλέπονται 7-10 συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας. Η συχνότητα των συναντήσεων είναι εβδομαδιαία.

Η συμμετοχή στην ομάδα ασθενών είναι δωρεάν.

Η έναρξη της ομάδας προβλέπεται στη διάρκεια του Οκτωβρίου 2017.

Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης φροντιστών

Η ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης φροντιστών απευθύνεται στους συγγενείς και οικείους των ασθενών με καρκίνο. Στόχος της ομάδας είναι να βοηθήσει τους φροντιστές αφενός να διαχειριστούν αποτελεσματικά το συναισθηματικό φόρτο που προκαλεί  η χρόνια ασθένεια στη ζωή της οικογένειας τους και στη προσωπική τους ζωή, και αφετέρου να ενισχύσει το ρόλο τους, ώστε να ανταποκριθούν με αίσθημα ασφάλειας και επάρκειας στις ανάγκες φροντίδας των συγγενών τους.

Η ομάδα αποτελείται από 7-10 άτομα και προβλέπονται 5-7 συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας. Η συχνότητα των συναντήσεων είναι 1 φορά το δεκαπενθήμερο.

Το κόστος συμμετοχής στην ομάδα φροντιστών είναι 10 ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων.

Η έναρξη της ομάδας προβλέπεται στη διάρκεια του Οκτωβρίου 2017. Χώρος διεξαγωγής των ομάδων: Ψυχολογικό Κέντρο «Στήριξις»,  ΕΕΕΣ – Παράρτημα Μακεδονίας, Ερμού 48, 6ος όροφος, Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2017.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

Ψυχολογικό Κέντρο «Στήριξις», ΕΕΕΣ – Παράρτημα Μακεδονίας

Ερμού 48, 6ος όροφος, Θεσσαλονίκη

 Τηλ. 2310274610

e-mail: eees@otenet.gr,

www.cognitivebehaviour.gr

Η υπεύθυνη του προγράμματος εξειδίκευσης στην ομαδική θεραπεία

 Κωνσταντίνα Διαμαντίδου, Κλινική ψυχολόγος, Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *