MAZI-111 32
Νέα

Ένωση Ασθενών Ελλάδας Γραμμή Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών ΜΑΖΙ-111 32

Μέσω της Γραμμή Υποστήριξης Χρόνιων Ασθενών ΜΑΖΙ-111 32, οι χρόνιοι ασθενείς και οι πολίτες λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικά με τα δικαιώματα τους, ενδυνάμωσης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομικής συμβουλευτικής και παραπομπής στο κατάλληλο υποστηρικτικό δίκτυο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο που λειτουργεί παράλληλα ως μια γέφυρα επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος και το υγειονομικό σύστημα, καθώς η Ένωση μετασχηματίζει τα μηνύματα που λαμβάνει σε παρεμβάσεις πολιτικής και προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα, η επιστημονική βάση πάνω στην οποία λειτουργεί η Γραμμή ΜΑΖΙ – 111 32 προάγει την εγγραμματοσύνη υγείας, την έννοια της αυτοδιαχείρισης της υγείας και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και στο δημόσιο διάλογο για ζητήματα ατομικής και δημόσιας υγείας.

Η Τηλεφωνική Γραμμή ξεκίνησε να λειτουργεί για την ανακούφιση των έκτακτων αναγκών της πανδημίας. Ωστόσο, οι υπηρεσίες της γρήγορα επεκτάθηκαν σε θέματα που αφορούν την υγεία εν γένει. Ως αποτέλεσμα, τους τελευταίους 15 μήνες έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες σε πάνω από 12.000 ωφελούμενους.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για ζητήματα σχετικά με την πανδημία, το υγειονομικό σύστημα, τα δικαιώματά τους, αλλά και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης, μπορούν επίσης να επισκέπτονται και τις ιστοσελίδες www.greekpatient.gr και mazi.greekpatient.gr.

Πηγή: Iatronet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *