Εμβολιασμός, άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες
Νέα

Εμβολιασμός, άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες

Άνοιξε το πρωί της Παρασκευής 19 Μαρτίου η διαδικτυακή πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τις ευπαθείς ομάδες, όπου ανήκουν και οι ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ενημέρωσε πως στις λίστες που έχουν σχηματιστεί υπάρχουν 83.000 άτομα, ενώ ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει το επόμενο διάστημα κάποιο νόσημα που τον εντάσσει σε αυτή την κατηγορία, θα μπορεί να μπει, επίσης, στις λίστες.

«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, έπρεπε να δούμε συνταγογραφήσεις προηγούμενων ετών, τα μητρώα των ιατρών, τους κωδικούς των φαρμάκων και να τα συνδυάσουμε για να καταλήξουμε στους ασθενείς που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες» είπε, στον ΑΝΤ1, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Πώς κλείνουμε ραντεβού

Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν σταδιακά ειδοποίηση με SMS.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ για να κλείσουν ραντεβού ή να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr από το σπίτι τους.

Έρευνα αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού COVID-19 σε ασθενείς με ΧΛΛ

Έρευνα αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού COVID-19 σε ασθενείς με ΧΛΛ

Η Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία συμμετέχει στην επιστημονική έρευνα που διεξάγει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με   αιματολογικές κλινικές  από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι του Covid-19 στους ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *