cll-horizons-2018-05
Νέα

Υπάρχει ανοσία των ασθενών με ΧΛΛ έναντι του Covid-19;

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της ΕΟΑ ΧΛΛ, προ ημερών τέθηκαν κάποια καίρια ερωτήματα από μέλη του Συλλόγου μας σχετικά με την ανοσία για τον Covid-19 σε ασθενείς με ΧΛΛ και την διεθνή επιστημονική έρευνα που συμμετέχει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι του Covid-19 στους ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία. .

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Αλέξανδρος Μυλωνάς με τον κ. Κώστα Σταματόπουλο (Διευθυντή στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ), ενημερώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο 2021 θα λάβει χώρα διεθνής συνάντηση ειδικών για το θέμα την ανοσίας σε ασθενείς με ΧΛΛ, στην οποία θα συμμετάσχει και ο ίδιος.

Στην συνάντηση αυτή θα εξεταστούν τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται διεθνώς, θα βγουν συμπεράσματα και θα ληφθούν αποφάσεις.

Μόλις έχουμε ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως  Σύλλογος  ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Σταματόπουλο για την προθυμία του να μας ενημερώσει.

Οποιαδήποτε ατομική ενημέρωση για τα αποτελέσματα των εξετάσεων καθενός από εμάς θα γίνεται από τους θεράποντες Γιατρούς μας.

Μέχρι να έχουμε προς τα τέλη Σεπτεμβρίου επίσημη ενημέρωση, το μόνο αποτελεσματικό μέτρο που μπορούμε και πρέπει να παίρνουμε όλοι μας είναι η σχολαστική προφύλαξη όσο κουραστική κι αν έχει γίνει για τους περισσότερους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *