Ενημέρωση για την έναρξη προγράμματος "ΑΡΙΑΔΝΗ" Νοέμβριος 2018.

ΟΝΟΜΑ: "ΑΡΙΑΔΝΗ" Δίκτυο υποστήριξης νέων ασθενών με ΧΛΛ.

Τί προσφέρει το πρόγραμμα:

-Καθοδήγηση των νέων ασθενών στην διαχείριση  του νοσήματος και των ιδιαιτεροτήτων του.

-Γενική συμβουλευτική.

-Ψυχολογική υποστήριξη.

Οι ασθενείς με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης βρίσκονται αντιμέτωποι με αλλαγές και δυσκολίες που επιφέρει η νόσος σε συναισθηματικό και πρακτικό επίπεδο, τόσο στους ίδιους όσο και στο οικείο περιβάλλον. Οι ασθενείς μπορεί να βιώσουν πολλά και διαφορετικά συναισθήματα όπως θυμός, λύπη, ανησυχία ή και έντονο άγχος.. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης που λειτουργούν βοηθητικά και ανακουφιστικά.

 

Ο σύλλογος μας  συμμερίζοντας τις ανάγκες των ασθενών και σε συνεργασία με τον κύριο Χαραλαμπίδη Σταύρο, Ιδρυτή & Διευθυντή του Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (ΙΣΟΨ), παρέχει μέχρι 30 δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης σε όλους τους ασθενείς που το επιθυμούν. Οι ατομικές συνεδρίες διενεργούνται από τους ειδικευόμενους του Ινστιτούτου, οι οποίοι επιβλέπονται από τον ίδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του ΙΣΟΨ.

Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία

 

Οι ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο στόχο έχουν να βοηθήσουν τους ασθενείς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ασθένειας στη ζωή τους, όπως το άγχος και τη συναισθηματική επιβάρυνση. Η ομάδα αποτελείται από 7-10 άτομα και προβλέπονται 7-10 συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας. Η συχνότητα των συναντήσεων είναι εβδομαδιαία.