Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει, στο ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το 29ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, που αποτελεί κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ). Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην τρέχουσα κλινική πρακτική και στις νεότερες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της Αιματολογίας.

Στον χώρο θα υπάρχει εκπρόσωπος του Συλλόγου μας “Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία”, ο οποίος θα διανέμει φυλλάδια και θα ενημερώνει το κοινό για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες μας.

Επίσης θα γίνεται ενημέρωση για την νεοσύστατη ομάδα υποστήριξης ασθενών με ΧΛΛ, με διακριτικό τίτλο “ΑΡΙΑΔΝΗ”. Η ομάδα αυτή αποτελείται από ασθενείς που με την βοήθεια ειδικών θα παρέχουν πολυεπίπεδη στήριξη και συμπαράσταση σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς και τις οικογένειες τους.

 

Θα ήταν χαρά μας να σας συναντήσουμε και από κοντά. 

Η κοινή προσπάθεια ανοίγει νέους ορίζοντες στην αιματολογία

Στη Θεσσαλονίκη από 26 εως 28 Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ισραηλινο-Ελληνικό συνέδριο Αιματολογίας. Σκοπός του συνεδρίου είναι να έρθουν σε επαφή γιατροι και επιστήμονες από το Ισραήλ και την Ελλάδα και να τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν ο ένας το έργο του άλλου, να ανταλλάξουν ιδέες και να δημιουργηθουν συνεργασίες.

Το eHealth Forum  για ακόμα μια φορά φέρνει σε επαφή τους υπεύθυνους για την προστασία της υγεία, τους επιστημονικούς φορείς (HL7 Ελλάδας και HL7 International, IHE-Europe, ΙΤΕ Πανεπιστημίου Κρήτης), συνδέσμους επιχειρήσεων και τους εκπροσώπους ασθενών στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων από τις 19 έως τις 24 Οκτωβρίου του 2017. Αντιπροσωπείες και εκπρόσωποι συγκεντρώνονται για να δικτυωθούν και να συνεργαστούν για την προώθηση της ψηφιακής ολοκλήρωσης της υγείας για ισότιμη πρόσβαση και βιώσιμο μέλλον για την ελληνική οικονομία και την γύρω περιοχή.